Beknelling - Rijksweg Berg

Bestand 002

Melding Verkeersongeval met beknelling
Datum 9 september 2016
Tijd 23:29
Adres Rijksweg 12, Berg
Classificatie Kleine hulpverlening
Voertuigen TS-3431 (Valkenburg), TS-3031 (Maastricht), HV-3071 (Maastricht), OVD-3991

 

In de avond van 9 september 2016 werd post Valkenburg meegealarmeerd voor een verkeersongeval met beknelling op de Rijksweg in Berg & Terblijt. Ter plaatse aangekomen bleek het om een eenzijdig ongeval te gaan, waarbij een auto tegen een boom gebotst was. Eén persoon zat nog gewond in het voertuig. Terwijl het slachtoffer door de twee aanwezige ambulance-eenheden gestabiliseerd werd, trof de brandweer al voorbereidingen voor de bevrijding.

Tijdens een dergelijke bevrijdingsactie gaat het niet enkel om de veiligheid van het slachtoffer, maar ook om de veiligheid van de aanwezige hulpdiensten. Na een dergelijk ongeval vormt een auto eveneens een gevaar voor hulpverleners aangezien overal glasscherven liggen, messcherpe metaaldelen uitsteken en vloeistoffen uit de auto lekken. Vandaar dat ook minimaal één brandweerman of -vrouw wat verder van het incident af staat en schijnbaar niets anders doet dan af en toe een rondje lopen en van een afstandje toekijken. Dit wordt echter bewust gedaan om de veiligheid te waarborgen van de mensen die daadwerkelijk aan of zelfs in het autowrak aan het werk zijn.

Bij dit ongeval op de Rijksweg kon het slachtoffer na stabilisatie snel uit het wrak bevrijd, en met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht worden. De politie is vervolgens een onderzoek naar de toedracht van het ongeval gestart.

Afdrukken

Tags: Beknelling, Verkeersongeval

Bezoekadres

Kazerne Valkenburg
Koningin Julianalaan 19
6301 GT
Valkenburg aan de Geul