Frontale aanrijding eist 2 levens

Melding Beknelling personenauto
Datum 31 juli 2007
Adres Valkenburgerweg
Classificatie Kleine hulpverlening
Voertuigen TS-1831, HV2 1871, OVD-1795

Dinsdagmiddag 31 juli j.l. vond op de Oud-Valkenburgerweg tussen Valkenburg en Schin op Geul rond 16.30 uur een ernstig verkeersongeval plaats. Twee personenvoertuigen reden frontaal op elkaar ter hoogte van kasteel Schaloen. Door nog onbekende oorzaak kwam de auto met daarin een vrouw uit Wijlre op de linker rijbaan terecht en botste frontaal op de auto komende uit de andere richting. De bestuurder van de tegemoet komende auto probeerde nog te ontwijken maar kon niet voorkomen dat de voertuigen elkaar met aanzienlijke snelheid rechtsvoor raakten. De bestuurster en de bijrijdster van de twee voertuigen waren op slag dood.

De gealarmeerde hulpdiensten waren ondanks de vakantiedrukte in en rond het centrum van Valkenburg snel ter plaatse. Voor de brandweer bleef de hulpverlening beperkt tot het bevrijden van de bestuurder door het dak van de auto te verwijderen en het nemen van preventieve maatregelen rond het ongeval. Tevens assisteerde de brandweer bij het bergen van de twee slachtoffers, deze zaten beide niet bekneld.

Vanwege de complexiteit van het ongeval schaalde de ambulance op tot GRIP 1 Dit had tot gevolg dat ook voor de brandweer meerdere discipline’s gealarmeerd werden zoals ROVD, RAGS, COH, Voorlichting en AOV. Voor de brandweer was het echter een “ kleine hulpverlening “ de extra gealarmeerde diensten hoefden dan ook niet in actie cq. ter plaatse te komen. Ook de gealarmeerde helikopter mocht onverrichterzake naar huis.

De bestuurder mocht kort na aankomst in het azM alweer huiswaarts keren de man mankeerde niks............... of toch

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Afdrukken

Tags: Hulpverlening, Verkeersongeval, Beknelling

Bezoekadres

Kazerne Valkenburg
Koningin Julianalaan 19
6301 GT
Valkenburg aan de Geul