Pony te water

Melding  Dienstverlening 
Datum  06-05-2010 
Tijd  13.23 
Adres  Nieuwe Weg, Valkenburg 
Classificatie  Kleine hulpverlening 
Voertuigen  TS-1831 HV-1871 OVD-1590 
Alarmering  Post Valkenburg 

Niet alles wat groen is, is inderdaad gras. Dat ontdekte een pony in Valkenburg toen hij op het groene dekzeil van een zwembad stapte. Het diertje had al geruime tijd in de tuin van de eigenaar het gras kort gehouden, toen het mis ging. Plotseling stond de onfortuinlijke pony ongeveer anderhalve meter lager in het ijskoude water van het zwembad.

De tijd begon te dringen, aangezien het diertje al stond te rillen van de kou. Eerst werd al begonnen met het leegpompen van de bak, om de onderkoeling te verminderen. Gelijktijdig werden door gemeentewerken met enige spoed twee rijplaten gebracht, waarmee een helling gemaakt werd. Om de pony te ondersteunen werd van twee slangen een tuig gemaakt. Daarna werd de viervoeter naar de provisorische hellingbaan gedirigeerd. Even dreigde het mis te gaan toen het door en door verkleumde en nerveuze slachtoffer met één been naast de platen stapte. Maar met vereende krachten lukte het toch het diertje op het droge te krijgen.

In de stal heeft de gewaarschuwde dierenarts de pony een kalmerend middel gegeven en is het diertje afgedroogd zodat het weer tot rust en een beetje op temperatuur kon komen.

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Afdrukken

Tags: Hulpverlening, Dier in nood

Bezoekadres

Kazerne Valkenburg
Koningin Julianalaan 19
6301 GT
Valkenburg aan de Geul