• Home
  • Nieuws
  • Incidenten
  • Brand
  • Binnenbrand Kasteelsteeg

Binnenbrand Kasteelsteeg

Melding  Binnenbrand 
Datum  08-08-2010 
Tijd  15.51 
Adres  Kasteelsteeg, Valkenburg 
Classificatie  Kleine brand 
Voertuigen  TS-1831 AL-1851 
Alarmering  Post Valkenburg 

Een drukke zondag middag in Valkenburg. Tal van evenementen vinden plaats, waaronder een wielerkoers die altijd weer een verkeerschaos met zich meebrengt. Het verkeer van, naar en vooral in Valkenburg staat dan ook muurvast. En precies dan komt van een van de drukste punten Valkenburg een binnenbrand melding.

Goed verscholen tussen de horeca gelegenheden van het Grendelplein, ligt nog een klein straatje. Officieel staat dit straatje bekend als 'Kasteelsteeg', maar plaatselijk wordt het ook 'Geitegats' genoemd. Ondanks dat dit steegje nauwelijks twee kruiwagens breed is, liggen hier toch een aantal huizen. In een van deze pandjes brandde het op zondag 8 augustus 2010.

Met wat gepriegel en gewring gingen TS en autoladder ter plaatse, waardoor het verkeer op het Grendelplein nog vaster in de knoop kwam dan van te voren. Tussen de terrasstoelen door draafden de manschappen in ganzenpas de 'Geitengats' in. Gelukkig bleek e.e.a. nogal mee te vallen. In het pand was ten van de brand niemand aanwezig, en de materiële schade bleef eveneens beperkt.

Afdrukken

Tags: Binnenbrand, Kleine brand

Bezoekadres

Kazerne Valkenburg
Koningin Julianalaan 19
6301 GT
Valkenburg aan de Geul