• Home
  • Nieuws
  • Incidenten
  • Brand
  • Kapbrand Voerenstraat Terlinden

Kapbrand Voerenstraat Terlinden

RHM 0074

Melding Brand gebouw
Datum 1 mei 2017
Tijd 23:08
Adres Voerenstraat 1, Terlinden
Classificatie Middel brand
Voertuigen TS-4041 (Mheer-Banholt), TS-4931 (Margraten), AL-3051 (Valkenburg), OVD-3991

Terwijl de Dag van de Arbeid zijn einde naderde, werd in Valkenburg een autoladder-bezetting opgeroepen om naar Terlinden te rijden. Het redvoertuig van Valkenburg rijdt wel vaker grotere afstanden, maar deze keer ging het echt tot in de uithoeken van het verzorgingsgebied. Tijdens het aanrijden werd uit het mobilofoonverkeer al duidelijk dat het zou gaan om een uitslaande kapbrand. In zo'n geval is de komst van een redvoertuig beslist noodzakelijk.

Ondanks de relatief grote afstand kwam de Valkenburgse autoladder in 13 minuten in Terlinden aan. Na overleg met de OVD werd besloten om vanaf de redkorf een waterkanon in te zetten. In samenwerking met de bemanning van de aanwezige tankautospuiten was in minder dan geen tijd een waterwinning opgebouwd. Aan de redkorf werden het op afstand bediend waterkanon en een beweegbare camera gemonteerd. Daardoor kon het kanon vanaf de bedienpost gestuurd worden terwijl de camera en een tweetal krachtige schijnwerpers voor een goed beeld van het geheel zorgden.

Op deze manier waren de vlammen in een kleine tien minuten neergeslagen. In korte tijd was een grote hoeveelheid water op de brandhaard gepompt. Ondanks dat het huis grote schade opgelopen heeft, kon het vuur niet tegen het geweld van het waterkanon op waardoor de brand tot de bovenverdieping van het pand beperkt bleef.

 

Foto's: Foto- & Videoteam Brandweer Zuid-Limburg

Afdrukken

Bezoekadres

Kazerne Valkenburg
Koningin Julianalaan 19
6301 GT
Valkenburg aan de Geul