• Home
  • Nieuws
  • Incidenten
  • Brand
  • Binnenbrand Unostraat Hulsberg

Binnenbrand Unostraat Hulsberg

Melding  Binnenbrand 
Datum  20-08-2016 
Tijd  15:12
Adres  Unostraat 2, Hulsberg
Classificatie  Middelbrand 
Voertuigen  TS-3441, TS-3431, TS-3641, AL-3251, OVD-3791 
Alarmering  Post Hulsberg, Post Valkenburg, Post Heerlen

 

Post Valkenburg werd in de zonnige namiddag van 20 augustus gealarmeerd voor assistentie bij een binnenbrand in de Unostraat te Hulsberg. Het eerst aangekomen voertuig van post Hulsberg meldde al sterke rookontwikkeling onder het dak. En ook bij aankomst van het voertuig van Valkenburg kwam sterke rook uit alle naden van het dak.

Er werd opgeschaald naar 'middelbrand' om voldoende personeel ter plaatse te krijgen. Die mensen waren nodig omdat de brand in de meterkast de gasleiding beschadigd had, waardoor het uitstromende gas de brandhaard in stand hield. Tevens verspreidden zowel vuur als hete rookgassen zich over een vliering, waardoor nog steeds het gevaar bestond dat de brand zich verder kon uitbreiden.

De brand die door het uitstromende aardgas in stand gehouden werd, werd niet geblust. Gas dat uitstroomt en meteen verbrandt, kan geen kwaad. Uitstromend gas dat niet verbrandt, kan voor een explosie zorgen. Om explosiegevaar te vermijden, werd de gasbrand dus niet geblust. Wel werd ervoor gezorgd dat de gasbrand beperkt bleef tot de kleine ruimte van de meterkast, en zich dus niet verder meer kon uitbreiden. De wachtdienst van Enexis werd opgetrommeld, zodat deze de huisaansluiting op straat kon opgraven om op die plek de gastoevoer af te sluiten.

Gelijktijdig opende een andere ploeg van de brandweer het plafond om verdere branduitbreiding via de vliering te stoppen, en een derde ploeg hield vanuit de autoladder de bovenkant van het dak in de gaten. Vanuit het redvoertuig werd naderhand nog een deel van het dak geopend, om zodoende nog resterende brandnesten in balken en panlatten af te blussen.

Bij deze brand ontstond aanzienlijke materiële schade, maar er deden zich gelukkig geen persoonlijke ongelukken voor.

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Afdrukken

Tags: Middelbrand, Binnenbrand

Bezoekadres

Kazerne Valkenburg
Koningin Julianalaan 19
6301 GT
Valkenburg aan de Geul