Familiedag 2017

20170611 0153
Zondag 11 juni 2017 vond onder stralende hemel en bij aangename temperatuur de jaarlijkse familiedag van post Valkenburg plaats. Gelukkig dat het zo'n heerlijk weer was, want een wandeltocht van ongeveer 8 kilometer stond op het programma. Collega's met partners en kinderen werden in vier groepen verdeeld, waarna iedereen met een routebeschrijving en een aantal opdrachten onder de arm vertrok. Eerst richting Broekhem en Houthem, binnendoor richting Beekstraat en Ravensbos. In het Ravensbos wachtte een versnapering in de vorm van broodjes en iets zoets. Daarna ging de tocht verder door het Ravensbosch terug richting Valkenburg, via de Bosstraat en Broekhem weer naar de kazerne.

Familiedag2017

Onderweg mochten natuurlijk klassiekers niet ontbreken: zaklopen, koekhappen, spijkerpoepen en sjoelen! En ondanks dat dit de bekende ingrediënten zijn van een wandel- / puzzel- / speurtocht, staan ze ook garant voor de nodige hilariteit. Eenmaal terug in de kazerne was het tijd voor een ander spelelement: mens-erger-je-niet, maar dan in levende vorm. Op een groot zeildoek was het speelveld uitgezet, waarna gespeeld werd met een levensgrote dobbelsteen en pionnen op twee benen. De boodschap van dit spel was dat het verliezende team de familiedag van 2018 zal moeten organiseren.

20170611 0161

Het venijn van deze dag zat in het staartje: de teamaanvoerders van de vier ploegjes werden uitgenodigd om onder de luifel van de kazerne plaats te nemen, direct onder een viertal emmers met een touw eraan. Geen twijfel mogelijk wat zich in deze emmers zou bevinden... Het beantwoorden van een aantal (brandweer gerelateerde) vragen zorgde enkel voor uitstel van een nat pak. Dat het pak nat zou worden, was uiteraard bij voorbaat al duidelijk.

20170611 0185

Op dezelfde parkeerplaats waar zich dit waterspektakel afspeelde, was inmiddels een Belgisch fritkot neergezet. Groot en klein konden zich naar hartelust tegoed doen aan vette hap in alle soorten en maten. Waarna iedereen stilaan huiswaarts keerde: hier en daar wat aangebrand door de felle zon, buik rond gegeten en pijn in de kaken van het lachen!

Bezoekadres

Kazerne Valkenburg
Koningin Julianalaan 19
6301 GT
Valkenburg aan de Geul