Feestavond 2016

20161105 214134 CL

Op 5 november 2016 werd in de Valkenburgse kazerne de jaarlijkse feestavond gehouden. Traditiegetrouw is dit een avond waarop teruggekeken wordt naar de voorgaande maanden, bijzondere gebeurtenissen en incidenten. Het is een avond waarop jubilarissen gehuldigd worden, diploma's en certificaten worden uitgereikt.

In haar speech haalde kazernechef Simone Gijsen een aantal bijzondere feiten van 2016 naar boven, waaronder de groeiende drukte binnen de post, de bijzondere situatie van Valkenburg met al zijn evenementen, maar ook de training bij IFA in Zwitserland waaraan iedereen deelgenomen heeft.

Daarna was het de beurt aan de ploegchefs om diploma's en certificaten uit te reiken. Want behalve het optreden bij incidenten en het oefenen zijn ook altijd mensen met (aanvullende) opleidingen bezig. Uiteindelijk waren deze avond ook drie collega's die een dienstjubileum te vieren hadden. Jo Hendriks versterkt de gelederen reeds sinds 20 jaar, Charles Lücker 25 jaar en Jan de Vries maakt maar liefst 40 jaren deel uit van post Valkenburg. Behalve met een laudatio met een knipoog werden deze collega's gehuldigd met een oorkonde en de bijbehorende versierselen.

Na de officiële handelingen was het tijd voor muziek, een drankje en een hapje van een royaal buffet. De stemming zat er goed in en in de kazerne brandde licht tot in de kleine uurtjes. Gelukkig kon de rolpoort deze avond dicht blijven omdat de zaterdagavond en -nacht zonder incidenten verliep. Want feestavond of niet, er zijn altijd brandweermensen die dienst hebben.

Bezoekadres

Kazerne Valkenburg
Koningin Julianalaan 19
6301 GT
Valkenburg aan de Geul