Wervingsdag Valkenburg a/d Geul

2016 10 15 0209 webkopieZaterdag 15 oktober 2106 werd in het centrum van Valkenburg een wervingsdag georganiseerd. Ondanks dat dit heel erg naar een open dag uitzag, lag de nadruk hier op het vinden en enthousiast maken van nieuwe collega's. Daartoe waren een groot aantal voertuigen van zowel post Valkenburg als elders aangerukt om mensen een indruk te geven van het werk van de brandweer. Want nog steeds blijkt dat het werk van de brandweer bij velen nauwelijks bekend is. Vandaar dat tijdens deze dag geïnteresseerden vooral zelf aan de slag mochten.

Onder begeleiding van gekwalificeerde brandweermensen werden potentiële kandidaten in een uitrusting gehesen, om vervolgens zelf te ervaren hoe het is om met hydraulisch redgereedschap een deur uit een auto te verwijderen of hoe het is om in volle bepakking en met adembescherming een autobrandje te blussen.

Behalve dat de brandweer incidenten bestrijd, wordt ook veel aandacht besteed aan het voorkomen van gevaarlijke situaties. Daartoe waren een tweetal containers neergezet om bezoekers voorlichting te geven over het voorkomen van gevaarlijke situaties in huis. In één van deze ruimten was een klein apartementje nagebouwd, waarbij bezoekers gevraagd werd binnen te komen om vervolgens de gevaarlijke situaties aan te wijzen. In dit live-zoekplaatje viel 'roken in bed' natuurlijk al snel op, maar een flesje brandbare vloeistof of een TV op stand-by sprongen veel minder in het oog.

Ondanks dat zich tijdens deze dag al een aantal geïnteresseerden gemeld hebben, blijft de brandweer op zoek naar nieuwe medewerkers. Ben je er tijdens de wervingsdag niet geweest maar heb je wel interesse? Vul het contactformulier op deze website in voor een oriënterend gesprek!

Tags: Werving, Voorlichting

Bezoekadres

Kazerne Valkenburg
Koningin Julianalaan 19
6301 GT
Valkenburg aan de Geul