Nieuwe tankautospuit voor post Valkenburg

Omdat veel van het rollend materieel in de regio op leeftijd begint te komen, heeft Brandweer Zuid-Limburg recentelijk een groot aantal nieuwe blusvoertuigen aangeschaft. Ook de bijna 18 jaar oude MAN die in de Valkenburgse kazerne staat is dringend aan vervanging toe. Daarom is bij de overdracht op 31 oktober één van de nieuwe voertuigen linea recta naar Valkenburg verhuisd.

Dat betekent echter nog niet dat vanaf dat moment het nieuwe voertuig meteen gebruikt kan worden. Eerst zal iedereen precies moeten weten op welke plaatsen in de auto alle gereedschappen en hulpmiddelen te vinden zijn. Tijdens een inzet is er namelijk geen tijd om lang te zoeken en moet iedereen alles feilloos weten te vinden. Daarnaast zullen alle chauffeurs op het nieuwe voertuig omgeschoold moeten worden om precies leren hoe de wagen zich gedraagt. Pas wanneer iedereen opgeleid is, kan de wagen definitief voor de uitrukdienst gebruikt worden.

Tijdens de oefening van vrijdag 1 november werd alvast een begin gemaakt. De gloednieuwe Mercedes Atego werd midden in de remise gezet, waarna iedereen naar hartelust kon zoeken, bekijken en proberen. En al gauw bleek dat wanneer goed nagedacht wordt over de indeling van de beschikbare ruimte, er ontzettend veel materieel in een vrachtwagen onder te brengen is. Naar verwachten zal er nog zeker een maand over heen gaan om iedereen te scholen, maar dan kan de wagen ook definitief in gebruik genomen worden.

Tags: Algemeen, Voertuigen

Bezoekadres

Kazerne Valkenburg
Koningin Julianalaan 19
6301 GT
Valkenburg aan de Geul