Feestavond 2011

Op 8 december 2011 vond de jaarlijkse feestavond plaats in de kantine van post Valkenburg. Het was de avond waarop jubilarissen gehuldigd en diploma's uitgereikt werden. Charles Lücker (die een uur eerder in Voerendaal nog stond te blussen) en Jan de Vries werden door burgemeester Eurlings het zonnetje gezet voor 20 respectievelijk 35 jaar brandweerdienst.

Zoals gebruikelijk werden een aantal gedenkwaardige momenten uit ieders brandweercarriere gememoreerd. Vervolgens was het aan de burgemeester om de collega's te decoreren met de officiële medaille. Voor de dames was er een boeketje, als blijk van waardering omdat hun ega op tij en ontij het vrije veld kiest wanneer de pieper weer eens gaat.

Dat brandweerwerk altijd doorgaat, ongeacht de tijd van de dag, en ongeacht een feestavond, werd wel duidelijk toen tegen half elf de ruimte gevuld werd met een penetrante brandlucht. De ploeg die de hele avond al ingezet was bij een grote brand in Voerendaal was inmiddels teruggekeerd naar de kazerne. Nog met de natte en naar rook ruikende pakken aan kwam het ploegje de kantine binnen om de jubilarissen op een eigen manier te fêteren met een kleine meegebrachte attentie.

Met nog een hapje en een drankje werd deze gezellige feestavond afgesloten. De rest van de avond en de nacht bleef de pieper stil, de parkeerplaats leeg en de rolpoort dicht. Nachtrust voor iedereen...

Tags: Activiteiten, Feestavond

Bezoekadres

Kazerne Valkenburg
Koningin Julianalaan 19
6301 GT
Valkenburg aan de Geul