Feestavond 2012

Telkens wanneer het jaar op zijn einde loopt, is het tijd voor de traditionele feestavond van de brandweer post Valkenburg. Dit jaar kwam iedereen op 14 december in de kazerne aan de Oranjelaan bijelkaar, om mensen te huldigen, het voorbije jaar nog eens de revue te laten passeren en vooral om gezellig samen te zijn onder het genot van een hapje en een drankje. 

Na de inleidende woorden van kazernechef Eric Wagemans nam Jo Daemen het woord om even stil te staan bij de inzetten van het jaar 2012. Een opsomming van automatische brandmeldingen en autobranden, stormschades en binnenbranden binnen en buiten het eigen verzorgingsgebied. Ook werd nog even stilgestaan bij twee incidenten die iedereen nog lang bij zouden blijven. 3 maart 2012 werd uitgerukt voor een buitenbrand aan de Plenkertstraat. Eenmaal aangekomen was in eerste instantie niets te zien, maar na een nadere verkenning bleek het om een binnenbrand in de voormalige manege te gaan. Iets wat uiteindelijk een langdurige inzet werd, met de nodige assistentie van collega's uit naburige kazernes. Het tweede incident dat iedereen nog vers in het geheugen ligt, is een binnenbrand aan de Valkenburgerstraat te Berg en Terblijt. Bij deze ingrijpende inzet werden twee kinderen uit het brandende pand gered.

Vervolgd werd met het uitreiken van diploma's en certificaten aan collega's die het afgelopen jaar een opleiding met goed gevolg afgesloten hebben. Ook dit is een jaarlijks terugkerend ritueel, aangezien men bij de brandweer nooit klaar is met leren, studeren en bijscholen. In 2012 hebben vooral veel bevelvoerders een cursus tot oefenleider gevolgd, waarvan nu de certificaten uitgedeeld werden.

Uiteindelijk was het de beurt aan burgemeester Martin Eurlings om de enige jubilaris van 2012 te fêteren. Paul Drummen versterkt de gelederen reeds sinds 12.5 jaar. Na woorden van lof en vooral ook de nodige anekdotes kreeg Paul uit handen van de burgemeester de medaille en bijbehorende oorkonde. Voor ega Suzanne uiteraard een bloemetje en vervolgens nog een klein geschenk uit naam van de collega's, namelijk een grote foto van Paul zoals iedereen hem kent.

 

Tags: Activiteiten, Feestavond

Bezoekadres

Kazerne Valkenburg
Koningin Julianalaan 19
6301 GT
Valkenburg aan de Geul