Jo's laatste uitruk

Na bijna 45 dienstjaren bij de brandweer heeft Jo Daemen besloten de uitrukjas definitief aan de kapstok te hangen. Om dit niet zomaar voorbij te laten gaan, hadden de collega’s van post Valkenburg een laatste uitruk voor hem voorbereid. Op 30 september kwam tegen half elf ’s avonds de melding van een buitenbrand aan De Valkenberg. Gelijktijdig daarmee reden tankautospuit en autoladder bij Jo de straat in. Tussen deze moderne voertuigen in, reed de Ford uit 1961.

 

Omdat de altijd behulpzame collega’s het uitrukpak van Jo meegebracht hadden, kon hij zich meteen omkleden om in de Ford te stappen en naar het terrein van gemeentewerken te rijden. Collega’s hadden daar een klein buitenbrandje gesticht. Met het voertuig waarmee Jo zijn eerste inzetten gereden heeft, reed hij nu ook naar de laatste brandmelding. Onder luid applaus werd het stapeltje pallets vakkundig geblust.

 

Na deze laatste officiële repressieve opgave ging iedereen terug naar de kazerne voor een hapje en een drankje. En natuurlijk de nodige verhalen, vooral ‘van vreuger’! In de tijd sinds Jo brandweerman werd, is veel gebeurd in brandweerland. Het werd drukker, de brandweer werd voor steeds meer taken opgeroepen, technieken werden geavanceerder en de organisatie bedrijfsmatiger. Ook heeft Jo gedurende zijn carrière talloze nieuwe collega's opgeleid, vooral in zijn eigen specialisme: technische hulpverlening.

 

Op het moment dat de wijzers van de klok het spookuur aankondigden, was het tijd Jo met zijn 63-ste verjaardag gefêteerd.

 

Jo, bedankt voor die lange tijd dat we op jou konden bouwen!

 

 

Tags: Activiteiten

Bezoekadres

Kazerne Valkenburg
Koningin Julianalaan 19
6301 GT
Valkenburg aan de Geul