Feestavond 2014

De feestavond 2014 werd gehouden op een locatie met een geweldig uitzicht over het eigen verzorgingsgebied: de Haselderhof, aan de voet van de kasteelruïne. In sfeervolle ambience kwamen collega's, oud-collega's en ega's op 12 december bij elkaar om het jaar 2014 de revue te laten passeren. Kazernechef Simone Gijsen memoreerde een aantal bijzondere gebeurtenissen van het jaar, en vooral door de drukke tijden die daarmee gepaard gingen.

Een groot deel van de tijd wordt bij de brandweer besteed aan scholing en bijscholing. Ruud Fraats, Ferry Kist en Pascal Thewissen kregen diploma's en certificaten uitgereikt van met succes doorlopen opleidingen. Voor Ruud zat er zelfs nog een bevordering aan vast!

Maar er zijn ook collega's die al jaren, vele jaren zelfs meedraaien in de brandweerwereld. Daarom was het aan burgemeester Martin Eurlings om een drietal jubilarissen in te fêteren. Stan Derkx kreeg een medaille voor 12½ jaar brandweerdienst opgespeld. Danny Sleijpen is al 20 jaar in ons midden in tal van functies, waarvoor ook hij een medaille met bijbehorende oorkonde ontving. Hierbij lepelde de burgemeester nog een aantal anekdotes van beide collega's op, hetgeen tot de nodige hilariteit leidde.

De laatste persoon die in het zonnetje gezet werd, was Jo Daemen. Enige tijd geleden al trad hij uit de repressieve dienst in Valkenburg terug, waarover reeds eerder bericht werd. Maar het officiële afscheid vond plaats op deze feestavond. Na woorden van lof met hier en daar een kwinkslag was het tijd voor de geschenken. Sectorhoofd Léon Houben overhandigde een kleurig bloemstuk waarin Jo's eigen helm verwerkt was. En namens de collega's had onze eigen beeldhouwer Werner uit mergel een prachtige sculptuur gemaakt die Jo's passie en specialisatie binnen de brandweer goed uitbeelden.

Na de nodige officiële handelingen en toespraken kwamen de onderonsjes snel op gang. Vooral 'vreuger' bleek alweer een geliefd onderwerp, vooral vanwege de aanwezigheid van de nodige oud-collega's, en gestimuleerd door een diashow op de achtergrond. Met de nodige drankjes en lekkere hapjes werd het snel later en later, en kan terugeblikt worden naar een gezellige en geslaagde feestavond!

 

Tags: Activiteiten, Feestavond

Bezoekadres

Kazerne Valkenburg
Koningin Julianalaan 19
6301 GT
Valkenburg aan de Geul