Wandeltocht 2015

Zaterdag 7 maart 2015 was het zover: een traditie die jarenlang stop gelegen had. Pascal en Danny hadden het initiatief genomen om weer eens een wandel- en puzzeltocht te organiseren. De dag was reeds ruim van tevoren geprikt, maar dat had niet beter gekund: op de eerste lente-achtige dag trok vrijwel iedereen van de post inclusief familie de wandelschoenen aan.

Vanuit de kazerne werd richting Oosterweg vertrokken. Langs de Geul ging de tocht verder naar Schin op Geul, om vervolgens bij Walem een tussenstop te maken. Na de nodige hartversterkingen in de vorm van soep, snoep, koffie, thee en fruit. En verder ging de tocht langs een van de markante punten van Valkenburg: de kluis op de Schaesberg om daarna af te dalen richting hoeve Euverem. Door de velden en met het zonnetje aan de hemel werd lekker terug richting kazerne gewandeld.

Eenmaal terug in de kazerne werd nog ijverig gepuzzeld, want er waren nogal wat lastige (strik-)vragen bedacht. Uiteindelijk, naar veel gecijfer door de jury, werden de resulaten bekend gemaakt en kreeg de winnende ploeg een kleine attentie EN de opdracht een volgende activiteit te organiseren. Omdertussen had ook de traiteur al het nodige sleep- en sjouwwerk verricht. Een buffetje met allerlei lekkernijen wachtte de uitgehongerde wandelaars. Het werd daardoor ook merkbaar rustiger in de kantine. Met een hapje en een drankje werd nog even gezellig nagekeuveld over de dag, de wandeling, de uitslagen en vooral... de brandweer.

Tags: Teambuilding, Activiteiten

Bezoekadres

Kazerne Valkenburg
Koningin Julianalaan 19
6301 GT
Valkenburg aan de Geul