• Home
  • Nieuws
  • Algemeen
  • Activiteiten
  • Post Valkenburg groots vertegenwoordigd bij Veiligheidsmarkt

Post Valkenburg groots vertegenwoordigd bij Veiligheidsmarkt

Op zondag 11 oktober 2015 vond in Valkenburg de 35e Bokkemert plaats. Echter werd deze dag ook voor het eerst op het Walramplein een ‘Veiligheidsmarkt’ georganiseerd. Hier konden bezoekers kennismaken met de diensten die zich bezighouden met de openbare orde en veiligheid. Behalve onder andere politie, afdeling Handhaving en de Groene Brigade was ook post Valkenburg groots vertegenwoordigd.

Behalve een tot infostand omgebouwde container waren ook alle voertuigen opgesteld en voor iedereen van binnen en buiten te bekijken. Terwijl tankautospuit en autoladder de grote publiekstrekkers waren, vergaapten zich zowel kenners als oudere Valkenburgers aan de oude Ford die voor deze gelegenheid mee gekomen was. Menigeen kan zich de tijd nog herinneren dat dit een eerstelijns uitrukvoertuig was.

Naast enkele demonstraties met de blusdeken was het publiek zichtbaar en hoorbaar onder de indruk van de uitrusting van de brandweer. Met veel enthousiasme werd door de aanwezige collega’s verteld over het werk van de brandweer, de uitrusting, de opleiding en de inzetten. Tijdens veel van die gesprekjes bleek toch wel dat men vaak niet weet wat schuil gaat achter een brandweervoertuig dat met zwaailicht en sirene langs rijdt.

Afdrukken

Tags: Activiteiten, Promotie

Bezoekadres

Kazerne Valkenburg
Koningin Julianalaan 19
6301 GT
Valkenburg aan de Geul